Hírek

Beküldte: czibok

Horizon 2020 IMI2-2015-08: Ebola és más filovírus-okozta haemorrhagiás lázak (Ebola+) program: a jövőbeli járványkitörések megakadályozása témában új pályázati kiírás jelent meg. A pályázat célja: az ebola vírus által a közelmúltban okozott nyugat-afrikai megbetegedések rávilágítottak arra, mennyire érzékeny az emberi populáció világszerte az olyan kórokozókra, mint például a filovírusok. Jelenleg nem áll rendelkezésre sem olyan oltóanyag, sem pedig vírusellenes gyógyszerkészítmény, amelyek segítségével a filovírusok okozta fertőzések megelőzhetők, vagy kezelhetők lennének.

Tovább
Beküldte: czibok

Az Európai Kutatási Tanács Koncepcióterv-validálási Támogatási pályázatot hirdet. A pályázat célkitűzése: gyakori, hogy a felderítő kutatások eredményeként a kereskedelmi vagy társadalmi hasznosítás váratlan, új lehetőségei tárulnak fel. Az Európai Kutatási Tanács Koncepcióterv Validálási Támogatásai (ERC Proof of Concept Grant) az Európai Kutatási Tanács által támogatott kiváló kutatások értékének maximalizálását, valamint a további kutatások megalapozását szolgálják. Támogatás mértéke 150 000 euro. Kedvezményezettek: egyéni kutatók. Benyújtási határidő 2018.09.11.17:00.

Tovább
Beküldte: Orosz Dániel

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdonvédelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdonvédelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A részletes pályázati felhívás az alábbi linken érhető el: https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/ujdp_palyazati_felhivas_201...

Tovább
Beküldte: czibok

Együttműködési megállapodást kötött szerdán délelőtt a repülőgépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Magnus Aircraft Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A kontraktus értelmében a jövőben felsőfokú képzettséget igénylő duális képzéseket indítana el együtt Magyarország első egyeteme és a pécsi nagyberuházást a közelmúltban bejelentő cég, de olyan területeken is kooperálnak majd, mint az elektromos és hibrid meghajtás, a külső formatervezés vagy a szimulátorszoftver fejlesztés.

Tovább
Beküldte: czibok
Kategória: 
hazai együttműködés

2017. augusztus 28-án került sor aMagnus Aircraft beruházásával összefüggő alapkőletételre. 

Tovább